1 Ekim 2019 Salı

AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR !



Akıl Yaşta Değil Baştadır

Başlığıma baktığında sevgili okuyucu, zannetme ki edebi bir deneme yazacağım. Oysa ki okula yirmi iki yıl sonra dönüşün ardından ''back to future'' filminden anımsayacağın gibi, geçmişten geleceğe gidince yaşanılan heyecan verici bir ruh halindeyim. Çünkü yirmi iki yıl önce okuduğum müzik bölümünde kimsenin elinde cep telefonu yoktu. Kontörlü mekanik bir telefonumuz vardı ve telefon numaraları ya tertemiz belleğimizde ya da minik telefon rehberlerimizdeydi. Ah! ne güzeldi o zamanlar; demeyeceğim.İnternet denilen teknoloji ise hayatımızda şu an olduğu gibi neredeyse su,elektrik kadar önemli yer tutmuyordu.
Müzik albümleri kaset olarak evimizde yer buluyordu.Okulumuzun kayıt stüdyosu vardı ve verdiğimiz okul konserleri dar bantlardan kasetlere aktarılıp bizlere verilirdi ve benim arşivimde hâlâ
mevcuttur o konser kayıtları.
Bu kadar uzun bir girizgâhtan sonra gelelim bugüne, bugün ilk dersine girdiğim ve  yeniden öğrenci olduğum için çok mutlu olduğum okulumda, bizim dönemimize göre yeni konulan 'Müzik Eğitiminde Bilgisayar Uygulamaları' dersi sayesinde ''back to future'n bütün bilgi hazinesine de merhaba dedim. Aslında yaşıma göre, çağın gerektirdiği ve bana yettiği kadarıyla iyi bir internet ve uygulama kullanıcısıyım diyebilirim. Sanal dünyanın tüm hediyeleri hizmetime amade. 
Amma velâkin, mesleğim olan müziği, teknolojik olarak birkaç uygulama dışında kullanmıyorum. Bireysel olarak Spotify uygulamasını ki, bu nimet için sevgili İsveçli teknoloji mühendisleri dostlarıma çok teşekkür ederim.Telefonumda, abonesi olduğum telefon şirketinin uygulaması olan Mudd müzik uygulamasını ama ondan hiç müzik dinlemiyorum.
Ayrıca telefonuma yine uygulama olarak yüklediğim Soundcorset akort  ve ses kayıt uygulaması var.
Ve bugün gördüğümüz derste öğrendiğim yeni bir uygulamayı da eve gelince hemen yükledim adı Sound Level Meter.
Şimdi gelelim yeniden blog başlığıma akıl yaşta değil baştadır. Aslında bu atasözü yaşça küçük olup,olgun hareket eden çocuklar için kullanılır. Yirmi iki yıl sonra döndüğüm okulumda neredeyse hocalarımdan bile yaşça büyüğüm.Aslında ilk başlarda 'Tanrım benim ne işim var burada,devam et dön eski yaşantına' dediğim anlar oldu.Ama artık bugün böyle düşünmüyorum.Çünkü hayat gerçekten sürekli kendini yenileyenlere ve donanımlı olanlara gülüyor ve öğrenmenin asla yaşı yok.
Hatta aramızda kalsın,dönemimdeki arkadaşlarımdan bile ek bilgi ile mezun olacağım.
Yani bu yeniden dönüş hayli iyi olacak.
Bu arada spotify 'da kişisel sayfamı takip eder, albümlerimi dinler ve şarkılarımı paylaşırsan çok sevinirim.Çünkü hayat paylaştıkça güzel.
Yeniden görüşmek üzere ,şimdilik hoşçakal sevgili okuyucu.

Ahu Sağlam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder